Een bitterzoete aflevering, want: Rudi verlaat De Rudi & Freddie Show om zijn morele ambitie over de Verenigde Staten uit te storten. Hoe kijken we terug op acht jaar podcasten en hoe gaan we verder? Spoiler: Freddie is na de zomer terug met een nieuw seizoen.
Luisteraars! Het is de tweehonderdste aflevering van De Rudi & Freddie Show (tenminste, als je trailers en andere kleine prut in ons kanaal meerekent, en dat doen wij!).
En het is ook de laatste aflevering, want Rutger gaat de podcast verlaten. Het komende jaar verhuist hij naar New York, voor de internationale lancering van zijn boek en... om een Amerikaanse tak van The School for Moral Ambition te beginnen.
Een mooi moment om te reflecteren op acht jaar (!) Rudi & Freddie Show.
Hoe komen we eigenlijk aan die vreselijke naam? Hoe slecht waren die eerste podcasts? Waarover zijn we anders gaan denken? Wat waren memorabele afleveringen? En: wat is Rutger allemaal van plan in het Amerikaanse?
Tabee! Of nou ja, niet helemaal, want Freddie gaat hierna door zonder Rudi. Suggesties voor hoe die show moet heten, mogelijke gasten, opmerkingen, aanmerkingen en doodsbedreigingen mogen naar jesse@decorrespondent.nl!
Lees- en luistervoer bij deze aflevering:
- We begonnen de podcast ooit met een aflevering over het basisinkomen, bullshitbanen en de toekomst van werk, iets later leerden we je hoe belastingontwijking en -ontduiking nou eigenlijk werken, we zwaaiden met de zwarte vlag, en vroegen ons hardop af waarom Vlaanderen eigenlijk zo’n rommeltje is.
- Maar we spraken ook Maarten van Rossem over de stand van het land, bedachten met Roanne van Voorst dat het eten van dieren wellicht snel achterhaald zal zijn, Diederik Samsom was zelfs twee keer te gast! De eerste keer over hoe hij in Brussel zoveel meer gedaan krijgt dan in ons kikkerlandje. Én we spraken Ester Gould en Sarah Sylbing over hun docuserie Schuldig.
- Jesse schreef het boek Zo hadden we het niet bedoeld, over de toeslagenaffaire. Rutger ken je van De meeste mensen deugen en Morele ambitie.
- Van Rutger verscheen eerder het stuk ‘Waarom arme mensen domme dingen doen’.
- We noemden ook het onderzoek ‘Unconditional cash transfers reduce homelessness’ (2023) van onder anderen Claire Williams over de rol van geld bij dakloosheid.
- En ook The Scout Mindset, een boek van Julia Galef, passeerde de revue.
Op De Correspondent praten de auteur, experts en ervaringsdeskundigen samen verder over dit artikel. Log in om mee te praten. (Alleen voor leden).
Nog geen lid? Steun onze missie om jouw nieuws van context te voorzien en sluit je hier aan.
Wil je eerst kennismaken met onze verhalen? Schrijf je dan in voor de proefmail en ontvang elke zaterdag een artikel in je mailbox.